Sång/instrument

Du kan lära dig mycket mer än du tror! Jag vägleder dig.

Nyheter! 

Körer: Hösten 2021 startas två mindre körer/sångensembler upp. En för vuxna samt en för ungdomar, ca 12-16 år.

Workshop - MasterClass: Sångundervisning i grupp. Aktiva deltagare får coaching av mig inför övriga deltagare. Gemensam röstuppvärmning samt fika. Första preliminära datum: lördag 25/9 

Intresseanmälan: Anmäl intresse för kör/workshop via email. Detta är endast preliminärt och inte bindande. Mer info kommer senare.

Restriktioner:

Den vanliga sång- och pianoundervisningen på plats är återupptagen sedan mars! :-)

Detta är möjligt tack vare att jag själv nu har genomgått en vaccinering mot covid-19. Du är välkommen att boka vanliga sång-/pianolektioner hos mig eller återuppta den kurs som du redan påbörjat. Antingen hemma hos mig eller i föreningslokalen där det också är lättare att hålla avståndet mellan oss.

Obs! Det är fortfarande mycket viktigt att följa restriktionerna angående hälsa och hygien. Både du och jag ska vara 100% friska samt tvätta händerna före lektion. Det vädras och alla ytor, klaviatur och handtag etc spritas av mellan lektionerna. Därför är det alltid 15 min paus mellan bokningarna. Är du det minsta förkyld, så är jag tacksam om du avbokar lektionen senast 24h innan.

Förberedande kurs inför antagningsprov till musikklasserna

Söker du musikklasserna?

Inför antagningsproven är det bra att vara väl förberedd. Dels på de olika momenten som testas (sjunga solo, i grupp, härma rytmer och toner) och dels rent mentalt för den faktiska situationen som det innebär att bli bedömd.

Jag har själv gått i musikklass och vet vad det innebär. Jag coachar dig för att du ska vara så väl förberedd som möjligt. Är ni flera som ska söka, kan ni få hjälp tillsammans.

Förberedande kurs inför antagningsprov till gymnasiets estetprogram/musikprogram samt till högre musikutbildning

Inför antagningsproven är det bra att vara väl förberedd. Dels på de olika momenten som testas (solosång, gehör och teori) och dels rent mentalt för den faktiska situationen som det innebär att bli bedömd. Beroende på vilka krav som ställs av den skolan eller utbildningen som du söker så coachar jag dig genom processen av förberedande övning som det innebär. Vi går noga igenom de olika momenten och lägger upp en plan för din kurs hos mig. Allt ifrån valet av låtar/sånger i olika genrer till att öva in dem både tekniskt och sceniskt, så att du känner dig trygg i att framföra dem när det väl är dags. Ingår det prov i gehör och musikteori så gör vi likadant med den delen.

"It is such a great joy to finally start singing again. Especially when you have such a cool and good vocal teacher who helps you reach the high notes! 🎶 Already looking forward to next lesson! 😍 ” - Helene Mamen

Sånglektioner Online

Nu finns möjligheten att boka Sånglektion Online via verktyget Zoom. Du kan också få feedback på inspelad video med en utvald sång (till backtrack/karaoke) eller sångövningar.

Hur går en Online-lektion till? Kontakta mig för bokning, så skickar jag dig en länk via email som du klickar in dig på när det är dags. Ha gärna en extra dator/mobil/surfplatta för musikbakgrund/komp när du sjunger. Detta för att jag inte kan ackompanjera dig p g a delay, alltså fördröjning av ljudet via datorn. Annars är lektionen ungefär som vanligt.

Första gången kan det tekniken kring lektionen behöva få mer fokus för tillvänjning av mediet etc, varför du får 15% rabatt alt längre lektion. 

Sånglektioner

Vi utgår naturligtvis från dina önskemål, behov och din musiksmak. Därifrån utforskar vi tillsammans hur din röst kan utvecklas och jag vägleder dig med hjälp av rätt teknik. Andningen är a och o för en sångare och är det mest grundläggande som alla jobbar med, oavsett nivå. Med rätt sångövningar kommer du att utveckla rösten. Jag utgår alltid från den genuina sångglädjen och anpassar den sångtekniska övningen efter person, nivå och sång.

Pianolektioner

Precis som i sången utgår jag från din ålder, individuella nivå och ambition. Låtarna kan vara allt från poplåtar, barnvisor till jazz och klassiska pianostycken. Du får lära dig både att spela efter noter och på gehör (genom att lyssna). Du köper din egen pianobok.

Lektionerna passar nybörjare till fortsättningselever på medelnivå. Ej avancerade pianister.

Pianolektioner Online

Dessa lektioner är ungefär som vanliga pianolektioner (se ovan), men sker Online via verktyget Zoom. Efter bokning får du en länk via din email som du klickar på strax före lektionen.

Musiklära/musikteori

Sjunger/spelar du mycket på gehör och känner att du vill lära dig musikteori? Helt enkelt kunna sjunga direkt efter notbladet och få en annan förståelse för hur musiken är uppbyggd kring noter, metrik (notvärden, tempo, taktarter) tonarter, harmonilära?

För dig ger jag en Grundläggande kurs i musikteori: Notkunskap (g- och f-klav), puls och metrik

För dig som redan har grundläggande notkunskap, men vill ta dig vidare Fortsättningskurs i musikteori. Ackord- och harmonilära, kvintcirkeln, etc.

Ta kontakt med mig om du är intresserad av detta, så utformar jag en kurs efter dina förkunskaper och önskemål.

Plats: Undervisningen sker i Vallentuna, norr om Stockholm, samt Online.

Företaget innehar FA-skattesedel

Frågor? Kontakta mig!