Resumé & Nystart!

24.01.2020

   GOD FORTSÄTTNING! önskar jag dig som läser min blogg. Du kanske är en av mina sångelever eller följer mig på sociala medier eller av någon anledning trillade in på min hemsida.

   Det har ju redan gått några veckor av 2020 och de flesta av oss har väl slutat gå omkring och säga "god fortsättning". Vi är ändå bara i början av ett helt nytt år och jag vill passa på att ge min blogg en nystart på detta sätt. Det här inlägget kommer inte att innehålla så mycket tips på röstträning, sånger eller om någon musikalisk "resa" jag gjort, utan mer vara en slags "kickoff". Jag har dröjt lite med att skriva då jag inte riktigt vetat hur jag ska börja.

Så jag ska ge er en résumé om hur allt detta började förra året. Jag hade länge funderat av och till på vad jag skulle göra för att komma framåt i livet eftersom jag upplevde att jag "stod still" yrkesmässigt. Privat har jag sällan haft det så bra som de senaste åren - efter att ha mött Kärleken, flyttat och fått en fantastisk flicka (nu 4 år)!! :-) Jag är så enormt tacksam över min familj och hur livet kan vända! (Innan dess mådde jag faktiskt inte alls så bra.. men det är en annan historia.) Men jag längtade alltså efter att få göra något mer kreativt igen och framför allt efter att få sjunga! Sången har alltid funnits inom mig. Någonstans där inne.

   Så för att göra en lång historia kort: jag fick helt ny positiv inspiration och energi genom en sångelev som jag hade privat under vintern 2018/19. Då började funderingarna på hur andra som längtar efter att sjunga lättare skulle kunna hitta en sångpedagog. Till slut bestämde jag mig och satte upp en hemsida under våren. Det gick dock inte så fort att få nya sångelever eller sånguppdrag, utan det dröjde till hösten efter att ha fått lite tips och råd av bekanta kring det datatekniska och hur det fungerar på Internet.

   Något som är typiskt mig förutom mina musikaliska färdigheter är förmågan att leta efter informationen som behövs. Jag är nyfiken av mig och nätsurfar, läser guider och artiklar om än det ena och det andra. Det ger mig i sin tur nya idéer om ditt och datt. Allt måste inte handla om musik, så länge som det är intressant, kreativt och utvecklande. Det är en fördel att själv kunna lösa hinder som man stöter på, lite beroende på vad det handlar om förstås. Även om det naturligtvis är bra att våga fråga experter vid behov.

   Plötsligt är det någon som kontaktar mig i september. En kvinna som vill ha sånglektioner. Vi satte igång att öva, sjunga och ha roligt genom musiken medan jag coachade henne. Sedan kom en till elev och sen ett litet gig som sångerska, etc. Någonstans i mitten av hösten så rasslade det till rejält och flera hörde av sig, även föräldrar till tonåringar eller barn. Det har sedan fortsatt på detta sätt och gör ännu. Nu i januari 2020 kan jag summera 10 elever varav två i piano! Ett par var tillfälliga av olika anledningar (audition bl a) men de flesta har fortsatt regelbundet. Allt detta på ca ett halvår! Det är ju fantastiskt! Det var oväntat att det skulle gå så bra som det gör, men nu känns det som att jag i lagom takt faktiskt håller på att bygga upp något varaktigt. Så småningom kommer naturligtvis vissa gå vidare medan andra stannar och nya tillkommer. Det är så i den här branschen, eftersom jag jobbar med andras fritidsintressen. Vid sidan av sång- och pianoundervisningen har jag även övat med en jazzgitarrist emellanåt och det ger mig själv utlopp för sånglusten!

   År 2020 har som sagt bara börjat - here I come! :-)

   Och nu till er, alla sångfåglar eller pianospelare: Berätta gärna nedan hur det kom sig att just du ville lära dig att sjunga/spela piano! Och hur du hittade denna sida? Finns det något särskilt som du skulle vilja läsa mer om? Mer tips om något särskilt inom sång och musik? Vad har du för tankar?

   Du får jättegärna kommentera nedan! Jag hoppas att du sjunger vidare av hjärtans lust! :-)

eid=ARCHmX_RxRNLGQG0NAeWGYHtOFk1krVDrapwEGz7SxKOLo53om-Gwa6vklP9C23KhY6dbVk8-SzeUO-t" data-width="225" data-layout="standard" data-action="like" data-size="small" data-show-faces="true" data-share="true">