Om mig

Maria Pöntinen

Hej & välkommen! 

Vad kul att Du har hittat hit till min sida! Jag gissar att du har hamnat här för att Du är intresserad av sång och musik. I sökande efter en sång-/pianopedagog eller kanske en solist.

Och om du är ute efter en coach som peppar och hjälper dig att utvecklas mer, så har du hamnat rätt. 

Varför det? Jo, för Din röst är unik och jag älskar att få vara med på din röstresa. Att ge dig rätt verktyg för att du ska kunna bli vän med din röst, som ju är en personlig del av dig. Sången och musiken är mitt liv och med den vill jag inspirera dig.

Jag drivs nämligen av att se utvecklingen hos mina elever. Det är fantastiskt att se när "poletten trillar ner" och rösten bara funkar och hur lättnaden infinner sig. Kroppen slappnar av och axlarna sjunker ett snäpp (eller fler). Ofta med ett leende! :-)

Det ska vara lätt och roligt att sjunga! Sången ger oss välmående till både kropp och själ. I coachingen möter jag dig där just du befinner dig med din röst. Tillsammans skapar vi nya sätt att utvecklas och att möta dina utmaningar.

Min musikaliska bakgrund i korthet:

  • Adolf Fredriks musikklasser (1983-89)
  • Birka folkhögskola, musiklinjen. Huvudämne: violin (1993-95)
  • Kungliga Musikhögskolan, Stockholm. Musiklärarlinjen (GG) samt sångpedagogik "mix" (klassiskt och "afro"), (1999-2004)
  • Sång- och pianopedagog vid olika musik- och kulturskolor i främst Stockholmstrakten, men även på landsbygden. 2004-2007, 2012-nu
  • Fortbildning hos andra sångpedagoger
  • Egenföretagare som solist, sång- och pianopedagog

Kontakta mig gärna för mer info!

Företaget innehar FA-skattesedel

Maria sjöng på vårt bröllop och jag kan varmt rekommendera henne. Hon har en varm utstrålning och fin inlevelse i musiken. Blev berörd till tårar. Tack Maria!”  

Helen & Sami, brudparet om bröllopssången