Om mig

Maria Pöntinen

Jag är sångerska och sång- och pianopedagog. Musik och sång har varit en stor del av mig under hela livet. Från att ha vuxit upp i en musikerfamilj med mycket klassisk musik, spelat huvudsakligen fiol och gått i musikklasserna växlade jag på Musikhögskolan om till sången som mitt huvudämne. För mig känns sången spontan och naturlig. Den kommer från hjärtat! 

Efter studier vid Kungliga Musikhögskolans lärarlinje har jag arbetat på flera olika musik- och kulturskolor som sång- och körpedagog och/eller pianopedagog. Parallellt med detta har jag varit solist vid kyrkohögtider såsom bröllop, dop och begravning, haft en jazztrio, spelat/sjungit i coverband, etc. Nu är jag aktuell med en jazzduo (sång och gitarr). Jag har även tidigare haft egen firma (Maria Pöntinen Solosång) med både solistuppdrag och enskilda musiklektioner. Vill ni höra hur jag sjunger? Lyssna gärna här.

Däremellan har jag jobbat med helt andra saker samt även varit i Frankrike för att odla mina språkintressen och nyfikenhet på den franska kulturen. 

Som numera boende i Vallentuna med familj och dotter i förskola startar jag nu (2019) upp en ny verksamhet som musikpedagog. Lektionerna hålls till en början i mitt hem, men kommer med tiden att flyttas till en annan lokal i närheten.

Kontakta mig gärna för mer info!

Företaget innehar FA-skattesedel

Maria sjöng på vårt bröllop och jag kan varmt rekommendera henne. Hon har en varm utstrålning och fin inlevelse i musiken. Blev berörd till tårar. Tack Maria!”  

Helen & Sami, brudparet om bröllopssången