Undervisning
Mer om mig och min undervisning

Hej! Jag heter Maria och undervisar i sång och piano

   Efter studier vid Kungliga Musikhögskolans lärarprogram i Stockholm har jag undervisat i sång, kör och piano på framför allt olika kultur- och musikskolor. Jag har även haft flera privatelever i sång och piano. 

    Hos mig får du lära dig att sjunga, utvecklas musikaliskt och använda rätt röstteknik för att rösten och kroppen ska må bra. Jag är i grunden klassiskt skolad och sjunger allt ifrån klassiskt, visa och musikal till pop, rock och jazz. Mitt eget specialområde är sedan länge jazz och improvisation. Tillsammans utvecklar vi röstens alla möjligheter och som elev får du självklart vara med och välja sånger. Är du helt ny som sångelev vägleder jag dig genom processen att våga ta ton, andningsteknik, röstövningar och låtval. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Känns det behagligt i rösten och kroppen? Så bra! Känns rösten sliten? Då undersöker vi vad det kan bero på. Kan det vara spänningar? Andningen? Med en ordentlig analys och rätt verktyg, så blir du snart vän med din röst. 

   Genom åren har jag även kommit att undervisa en hel del i piano, vilket är mycket roligt. Ett piano lockar gärna till sig människor i alla åldrar där det står framme med sina svartvita tangenter. Alla kan lära sig grunderna i att spela, med eller utan noter. Rekommendationen är att införskaffa en pianobok som vi utgår ifrån. Därtill får du både nyttiga fingerövningar samt öva gehör genom att lyssna och härma. Jag undervisar både nybörjare och fortsättningselever upp till medelnivå, dock ej avancerade pianister.


Vill du sjunga? Kontakta mig idag!

Ring: 072- 227 49 93

Skicka ett email: info@mariapontinen.se