Undervisning

Mer om mig och min undervisning

Hej! Jag heter Maria och undervisar i sång och piano

   Efter studier vid Kungliga Musikhögskolans lärarprogram i Stockholm har jag undervisat i sång, kör och piano på framför allt olika kultur- och musikskolor. Jag har även haft flera privatelever i sång och piano. 

    Hos mig får du lära dig att sjunga, utvecklas musikaliskt och använda rätt röstteknik för att rösten och kroppen ska må bra. Jag är i grunden klassiskt skolad och sjunger allt ifrån klassiskt, visa och musikal till pop, rock och jazz. Mitt eget specialområde är sedan länge jazz och improvisation. Tillsammans utvecklar vi röstens alla möjligheter och som elev får du självklart vara med och välja sånger. Är du helt ny som sångelev vägleder jag dig genom processen att våga ta ton, andningsteknik, röstövningar och låtval. Det finns egentligen inget rätt eller fel. Känns det behagligt i rösten och kroppen? Så bra! Känns rösten sliten? Då undersöker vi vad det kan bero på. Kan det vara spänningar? Andningen? Med en ordentlig analys och rätt verktyg, så blir du snart vän med din röst. 

   Genom åren har jag även kommit att undervisa en hel del i piano, vilket är mycket roligt. Ett piano lockar gärna till sig människor i alla åldrar där det står framme med sina svartvita tangenter. Alla kan lära sig grunderna i att spela, med eller utan noter. Rekommendationen är att införskaffa en pianobok som vi utgår ifrån. Därtill får du både nyttiga fingerövningar samt öva gehör genom att lyssna och härma. Jag undervisar både nybörjare och fortsättningselever upp till medelnivå, dock ej avancerade pianister.


Har du några frågor? Vill du boka en sång-/pianolektion eller anlita mig som solist? Använd gärna formuläret nedan! 

Företaget innehar FA-skattesedel

Har ni tänkt på hur barn sjunger? Framförallt små barn. Det kan eventuellt vara lite olika beroende på om det är mer uppstyrt i en gemensam sång med andra eller om barnet spontant sjunger medan det leker

Det händer ibland att ambitiösa sångare som börjar ta lektioner för en pedagog har en förväntan på omedelbart resultat. Det är också fantastiskt roligt för mig som pedagog att se "när poletten trillar ner", så att säga.

I dagens blogg vill jag lyfta ämneskombinationen musik och språk. Språk är nämligen ett stort intresse för mig och då speciellt svenskan, men även andra som t ex engelska och franska.